Яндекс.Метрика

Запечена риба.

Запечена риба продукт дієтичний і володіє дивовижними смаковими якостями.

Кращі поживні речовини риби  зберiгаються, приготувавши її на свіжому повітрі, використовуючи вугілля багаття і харчову фольгу в якості оболонки.
Для смаження риби над вугіллям або відкритим вогнем знадобиться подвійна решітка з ручкою. Стандартна решітка витримує не більше половини кілограма ваги продукту.

956-1
956-2

Рибиу краще використовувати  вагою до 500-800 грамів, з якого попередньо слід зняти луску.

Ретельно його випатрати, видаливши голову, великі плавники і хвіст.

Для смаження найбільш придатні практично всі породи риб, але особливо оптимальні жирні (форель, короп, карась, лосось).

Спочатку потрібно з боку черева зробити розріз до спинного плавника, щоб вийшла заготовка невеликої товщини. Розгортаємо її «млинцем».

956-3
956-4

Натираємо рибу сіллю, додаємо перцю, трохи інших спецій (експериментувати з новомодними спеціями не раджу, оптимально застосувати чорний і червоний перець).

Можна прокласти рибу зверху дрібно нарізаними овочами: цибулею, болгарським перцем, морквою.

Також цікавий смак виходить, якщо скропити рибку лимонним соком і зробити на шматку невеликі надрізи, акуратно додавши туди шматочки сиру.

Сир розплавиться, надавши пікантний смак рибі і підвищивши жирність при використанні пісних сортів.

956-5

Під рибу підкладаємо лист фольги, якщо тушка велика чи фольга досить тонка, то складаємо її вдвічі. Накриваємо зверху іншим листом  фольги і ретельно загортаємо.

Це необхідно для збереження соку при перевертанні в процесі смаження.

956-6

Готуємо вугілля, особливих вимог до сорту дерев немає, так як тут практично весь продукт буде закритий з усіх боків. Вже наприкінці догорання дров можна вже ставити рибу на решітку.

956-7
956-8

Спочатку з загорнутою частиною фольги тримаємо решітку близько 3-5 хвилин, потім перевертаємо і тримаємо ще 15 хвилин.
Середній час приготування близько 20 хвилин   в залежності від жару вугілля і товщини риби.

Важливо дочекатися повної готовності, так як намагатися потім «доготувати» буде проблематично.
Після зняття риби з жаровні, акуратно за краї відкриваємо фольгу.

Додаємо зверху нарізану зелень (кріп, щавель, цибулю, петрушку) і ось отримуємо прекрасну і здорову їжу, з живим «димком» і у власному соку.

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.