Яндекс.Метрика

Свічка з апельсина

З половинки апельсина можна зробити справжнісіньку свічку. При цьому, при її виготовленні не потрібно воску — досить звичайного рослинного масла. Природно, така свічка служить більшою ступенем елементом декору, прикрасою до якогось свята, наприклад, Нового року. Аромат цитрусових як ніякий інший поєднується з усіма улюбленими зимовими домашніми посиденьками.
Отже, для виготовлення свічки з половини апельсина знадобиться, власне, сам фрукт, рослинне масло, ніж і ложечка, за допомогою яких потрібно буде видалити серцевину апельсина.

Свічка з апельсина

1. Слід розрізати апельсин навпіл. Нам знадобиться тільки одна частина.

Свічка з апельсина

2. Гострим ножем надрізаємо мьякоть фрукта. Потім ложечкою видаляємо мьякоть. При цьому, залишаємо серцевину — вона послужить гнотом для майбутньої свічки. (Мьякоть апельсина можна використовувати у приготуванні будь-яких святкових страв, салатів).

Свічка з апельсина
Свічка з апельсина

3. У результаті повинна вийде чаша. Важливо, щоб гніт був тонким: так він краще буде горіти.

Свічка з апельсина

4. Далі беремо звичайне рослинне масло.

Свічка з апельсина

5. Наливаємо масло в чашу так, щоб рідина не доходила до кінця гнота-серцевини 1-1,5 сантиметра.

Свічка з апельсина

6. Підпалюємо гніт. Можливо, він загориться не відразу — нічого страшного, в будь-якому випадку масло оживляти гніт і вогонь обовьязково зьявиться.

Свічка з апельсина

Все, свічка готова!

Свічка з апельсина

Таку свічку можна виготовити з будь-якого фрукта — грейпфрута, мандарина, лимона. При горінні така свічка наповнює приміщення ароматом цитрусових. При використанні свічка абсолютно коптить, немає запаху підгоріле масла. У рослинне масло можна додати кілька крапель ефірного масла або будь-яких ароматизаторів — у такому випадку аромат і запах буде більш насиченим. Таку свічку може виготовити навіть дитина, але важливо дотримуватися певну техніку безпеки.

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.