Яндекс.Метрика

Смачний домашній борщ

Усі люблять смачну домашню їжу. Традиційна кухня — це завжди дуже смачно, ситно і красиво. Сьогодні я розповім вам як  готувала домашній борщ, моя бабуся  і можливо вам також сподобаеться.

На чотирьох літрову каструлю, приблизно, знадобиться:
— яловичина(кістки з мьясом)
— чотири великі буряка
— вісім середніх картоплин
— дві морквини
— дві великі цибулини
— 3 столові ложки томатної пасти і дві ложки оцту
— 3 столові ложки рослинної олії
— улюблена зелень і спеції.

vkusnyj-domashnij-borshh_1

Насамперед треба відварити наваристий бульйон з м’ясистих кісток.

Коли м’ясо від кістки почне відставати відправляємо в бульйон картоплю. Ріжемо її великими шматками.

vkusnyj-domashnij-borshh_2

Поки вариться картопля, готуємо інші овочі.

Морквину краще різати, а не терти на тертці, тоді вона віддасть більше смаку.

vkusnyj-domashnij-borshh_3

Буряк ріжемо великими брусочками.

vkusnyj-domashnij-borshh_4

Починаємо готувати піджарку.

Щоб овочі наситилися спеціями і придбали приємний смак і аромат всі вами улюблені спеції треба насипати в масло першою справою.

vkusnyj-domashnij-borshh_5

Трохи обсмаживши спеції, кидаємо на сковороду цибулю.

vkusnyj-domashnij-borshh_6

Цибулю треба смажити до  золотистого кольору і тільки потім додавати морквину.

vkusnyj-domashnij-borshh_7

Змішайте овочі в сковороді, додайте трохи солі і накрийте кришкою.

Коли морквина трохи змінить колір можна додавати буряк.

vkusnyj-domashnij-borshh_8

Смажте все під кришкою. Щоб борщ був трохи кисленьким, а буряк не втратила свій насичений колір згодом, в піджарку треба додати трохи томатної пасти і оцту. Змішуємо все в окремій мисочці.

vkusnyj-domashnij-borshh_9

Гарненько розмішуємо і вливаємо в піджарку.

vkusnyj-domashnij-borshh_10

Далі наша піджарка повинна трохи потомитися. Щоб вона не пригоріла, додаємо в сковорідку кілька ополовників бульйону, прямо з каструлі.

vkusnyj-domashnij-borshh_11

Накриваємо кришкою і смажимо хвилин десять.
Коли бульйон з картоплею закипить, додаємо в нього солі за смаком і висипаємо всю капусту. Щоб вона стала м’якою важливо додати її в бульйон саме на цьому етапі.

vkusnyj-domashnij-borshh_12

Коли картопля стане легко розламуватися ложкою, можна додавати в бульйон піджарку.

vkusnyj-domashnij-borshh_13

Як тільки ви почнете її додавати, колір бульйону відразу почне змінюватися. Варто перемішати весь вміст каструлі і він тут же забарвиться в красивий червоний колір.

vkusnyj-domashnij-borshh_14

Накриваємо кришкою і залишаємо доварюватися ще хвилин 15-20. Після цього додаємо будь-яку дрібно нарубану зелень, вимикаємо газ і залишаємо борщ під кришкою настоятися.

vkusnyj-domashnij-borshh_15

Смачного!!!

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.