Яндекс.Метрика

Риба гарячого копчення з начинкою

У домашніх умовах отримати рибу гарячого копчення зовсім не складна справа, а переваги натурального продукту з прекрасними смаковими якостями і оригінальним запахом, з відсутністю популярної хімії (рідкого диму) незаперечні.

Для приготування риби гарячого копчення знадобляться: інвентар, посуд і продукти
— коптильня (звичайна прямокутна, з двома сітками, у продажу в середньому від 400 рублів, не слід купувати дорогі, вони фактично з однаковим ефектом копчення)
— тирса або гілочки (яблуня, вільха, вишня і т.д.)
— посуд для замочування тирси
— риба (окунь, судак, форель і т.д)
— цибуля, часник, спеції, лимон
— дрова для багаття, вогнище (мангал).
Розглянемо поетапне виготовлення продукту.
1. Для копчення підготуємо дерево: вільху або яблуню. За бажанням в тирсу додають вишню, айву, ялівець.

Можна використовувати калібровану тирсу з супермаркету. Пакета тирси вистачає на 2-3 рази і не варто їх багато використовувати.

Замочуємо тирсу на 20 хвилин, після чого рівномірно укладаємо на дно коптильні тонким шаром.

Безымянный
60-opilki-na-dne-koptilni

2. Рибу можна присолити трохи заздалегідь.

Потрошимо і промиваємо її.

Робимо начинку із суміші дрібно нарізаної цибулі, часнику, лимона без цедри, перцю, солі.

У черево закладаємо начинку. Укладаємо рибу на блюдо, щоб вийшла зайва волога.

61-gotovim-nachinku
62-nachinka-v-bryuhe-u-ryby
63-ryba-s-nachinkoy

3. Розкладаємо продукт на решітки, причому не надто, щільно і опускаємо в коптильню.

64-ulozhennaya-ryba-na-reshetke
65-ryba-goryachego-kopcheniya-s-nachinkoy
66-koptilnya-v-pechi

4. Розпалюємо вогонь, даємо трохи йому погоріти.
5. Закриваємо коптильню і встановлюємо її на вогонь. В якості вогнища можна використовувати як мангал, так і звичайний багаття. Риба повинна запікатися і трохи бути подкопчена, що  корисніше для здоровья. (Фото 8)
6. У середньому через 25-30 хвилин, залежно від жару багаття і розмірів риби, знімаємо коптильню і встановлюємо на обрізок дошки.

Дамо охолонути коптильні близько 10 хвилин. Після чого за допомогою вигнутих дротів виймаємо сітки з рибою. Ще теплу розкладаємо її на блюді, щоб вона не прилипла до грат.

67-ryba-goryachego-kopcheniya-s-nachinkoy
68-gotovaya-kopchenaya-ryba
69-sposob-servirovki-ryby
70-ryba-goryachego-kopcheniya-s-nachinkoy

Приготовлена риба смачна не тільки гаряча, особливу пікантність вона отримує, коли охолоне. Їсти її можна акуратно розкриваючи по череву, при цьому луска і кістки легко відділяються.

Такому приготуванню піддається практично більшість видів риби: лящ, судак, товстолобик, форель, лосось, їх лише потрібно розрізати уздовж черева до спини, а потім скласти, щоб  прокоптилась.

Копчена риба — це дуже смачно, але є їжа, яке, не в приклад копченині, дуже корисне. Спортивна їжа — це звичайні продукти, але представлені вони в концентрованому виді, до того ж, шкідливі і зайві елементи з нього вже видалені.  Зайдіть на сайт http://foods-body.ua/ і підберіть собі яке — нибудь спортивне » блюдо» і станьте «…вище, швидше, сильніше.»

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.