Яндекс.Метрика

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Коли до Нового року залишається зовсім небагато, хочеться трохи наблизити цей радісний момент. Якщо не наблизити Новий рік, то хоча б створити святковий настрій можна, прикрасивши своє житло. А якщо прикраса робити самостійно, то можна ще й приємно провести час, отримавши задоволення.

Пропоную з солоного тіста зліпити гірлянду, яку можна повісити на ялинку або на стіну.

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Для цього вам знадобитися приготувати солоне тісто, з якого можна ліпити.

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Зробити його можна змішавши одну частину дрібної солі, дві частини простий пшеничного борошна і холодну воду. На склянку борошна і півсклянки солі необхідно близько 125 мл води. Воду необхідно додавати потроху так, щоб маса вийшла пружно-гладкою, але не липнула до рук.

Готове тісто покладіть в пакет і помістіть в холодильник, якщо не збираєтеся ліпити відразу. Під час ліплення тісто беріть потроху, щоб воно не обвітрилося на повітрі. Зліпити які бажаєте фігурки. Я зробила ялиночки, сніговиків, зірочки, місяці, черевички.

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Після цього в них потрібно зробити отвори, в які в подальшому буде протягнута нитка. В отвір вставте зубочистку або сірник. Отвір має бути трохи більше, ніж зубочистка. Після цього запечіть фігурки в духовці. При цьому фігурки потрібно класти в холодну духовку, щоб вироби нагрівалися разом з нею. Час сушіння залежить від розміру виробу. У мене вони сохли хвилин 10-15.
При цьому фігурки потрібно перевертати, щоб вони просохли рівномірно.

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Потім потрібно прикрасити фігурки аквареллю або гуашшю після того, як вони охолонуть. У мене вийшло так.

Новорічна гірлянда з солоного тіста

Після цього потрібно нанизати їх на нитку. У мене була золота, її я і використовувала. Кілька найбільш великих вироби я нанизувала на основну нитку, а решта розмістила на підвісних ниточках на різних рівнях. Ви можете зробити так, як вам більше подобається.

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.