Яндекс.Метрика

Шарована картопля

Щодня безліч господинь задаються питанням: що приготувати на обід?

Хочеться, щоб це блюдо було смачним і займало мінімум часу у приготуванні.

Саме такою стравою можна вважати шаровану картоплю.

При всій своїй простоті, шарована картопля подобається кожному любителю смачної їжі. Та й приготувати її можна, практично, з підручних продуктів.

Необхідні інгредієнти:
Картопля — 1 кілограм.
Курячі стегенця (можна використовувати будь-яке мьясо) — 2.
Сир — 200 грам.
Майонез.
Цибуля — 2-3 великі цибулини.
Соль.
Перець.
Зелень.

Відразу потрібно зазначити, що для приготування шарованої картоплі можна використовувати будь-яке мьясо, яке є в холодильнику.

Це може бути свинина, яловичина або курятина мьясо (філе, стегенця або курячі грудки). У нашому випадку будуть курячі стегенця.
Стегенця добре промиваємо і відокремлюємо мьясо від кісток.

Відокремлене мьясо ріжемо на невеликі шматочки.

Чистимо картоплю і ріжемо тонкою соломкою.

Цибулю ріжемо кільцями. Чим більше будецибулi, тим соковитіше буде блюдо.

Сир ретельно натираємо на самій великій тертці. До нашого рецепу підійде будь-який свіжий сир, що належить до твердих сортiв.

Дрібно ріжемо зелень.
На жаровню викладаємо цибулю і рівномірно розподіляємо по поверхні.

Зверху кладемо порізані курячі стегенця. Засипаємо все нарізаною картоплею.

Картопляний шар змащуємо майонезом будь-якої жирності. Для цього викладаємо майонез на картоплю і розподіляємо великою ложкою по всій поверхні.

Добре солимо і трохи перчимо. Отримані шари засипаємо сиром. Зверху викладаємо зелень.

Зелень може бути, як свіжої, так і замороженою.
Шаровану картоплю ставимо в розігріту духовку.

Температура випікання становить 200 градусів. Тривалість випікання — 30 хвилин.

898-1 (1)
898-2
898-3
898-4
898-5
898-6
898-7
898-8
898-9
898-10

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.