Яндекс.Метрика

Лазанья на всі випадки життя

Сьогодні немає такої людини, яка б не знала, не пробувала або хочаб не чула нічого про лазіння.

Ця страва  дуже смачна і часто готується за самими різними рецептами в багатьох ресторанах.

Смачну лазанью можна приготувати і у себе вдома. Інгредієнти можна підбирати найрізноманітніші.

Я вирішила зробити економ-варіант цієї страви і використовувала у ньому такі інгредієнти:

— листи для лазаньї-
— п’ять великих картоплин-
— два середні морквини-
— одну велику цибулину-
— зелень-
— невеликий шматочок ковбаси.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_1

Для соусу:
— молоко, грам 300 —
— половину лимона-
— 3 столові ложки меду-
— 3 столові ложки майонезу-
— столова ложка томатної пасти, розбавлена двома ложками води-
— спеції.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_2

Мій варіант лазаньї повинен вийти майже вегетаріанським.

До речі, якщо потрібна саме така лазанья, то замість ковбаси можна використовувати гриби або взагалі виключити її зі списку продуктів.
Лазанья буде викладатися шарами, для цього добре підходить форма з високими бортами.

Її треба добре змастити шматочком вершкового або оливковою олією.

Першим шаром йде картопля, ріжемо її тонкими пластинами, приблизно п’ять міліметрів кожна.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_3

Другим шаром ляже морквина. Її теж ріжемо тонкими пластинами, так само приблизно по п’ять міліметрів.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_4

Цибулю, на відміну від інших овочів ріжемо тоненькими смужками.

Можна порізати і кільцями, але так мені подобається більше.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_5

Овочі будуть накриватися листами для лазаньї, тому зараз треба поставити на вогонь невелику каструлю з водою, щоб відварювати ці листи. Поки вода закіпає, починаємо викладати шари.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_6

Коли вода закипить, опускаємо туди один лист для лазаньї.

Він повинен почати злегка згинатися, тільки тоді його можна буде перекладати на овочі.

В іншому випадку, якщо він буде ще твердим, він може не пропектися і залишитися жорстким.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_7

Після листів лазаньї знову повторюємо кожен ряд. Тепер треба зробити соус для заливки. Змішуємо майонез, мед, томатну пасту і спеції.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_8

Потім додаємо в масу дві ложки борошна, розмішуємо і вливаємо молоко.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_9

Соусом заливаємо нашу лазанью. Соус повинен покрити верхній шар.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_10

Посипаємо все гарненько  дрібно нарізаною зеленню і відправляємо в духовку.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_11

Лазанья повинна смажитися при 200 градусах не менш 20 хвилин і ви отримаєте красиву, золотисту лазанью з апетитною скоринкою.

lazanja-na-vse-sluchai-zhizni_12

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.