Яндекс.Метрика

Капустяний салат з лимонно-гірчичною заправкою

Період молодих овочів досить короткий і не хочеться його упустити.

Барвисті морква, буряк, капуста у своєму «юному» віці не тільки найбільш соковиті, ніжні, а й смачні.

Клопоту на кухні доставляють менше: не вимагають довгих варіння, тушкування та інших процесів теплової обробки, а часто гарні в свіжому — сирому вигляді.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_1

Основну роль в цьому рецепті грає капуста. І потрібна обовьязково молода, з ще тонкими листям. Крім капусти тут важливий кислуватий соус. З іншими ж інгредієнтами можна імпровізувати, проявляючи кухарську кмітливість і використовуючи ті продукти, які є в холодильнику.

Інгредієнти, виходячи з розрахунку двох порцій:

½ — качана молодої капусти
30 г відвареної телятини
30 г твердого сиру
30 г брусниці
1 яйце
2 гілочки базиліка
Для соусу:
½ — лимона
1 ст. л. гірчиці
½ — ч. л. цукру
½ — ч. л. солі
3 ст. л. оливкової олії

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_2

Приготування:

1. Відварюємо яйце — круто. Відокремлюємо білок від жовтка.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_3

2. Дрібно шаткуємо половинку капустяного качана.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_4

3. Переходимо до нарізки: намагаємося різати довгими смужками сир, шинку, яєчний білок. Жовток піде в заправку.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_5

4. Листя базиліка обриваємо зі стебла руками, не травмуючи його зайвий раз ножем.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_6

5. Зьєднуємо інгредієнти для соусу в одній ємності, ретельно розтираючи. Не забуваємо додати розімьятий жовток.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_7

6. Викладаємо всю нарізку в салатник, кидаємо ягоди, заправляємо нашим соусом і перемішуємо.

kapustnyj-salat-s-limonno-gorchichnoj-zapravkoj_8

Завдяки додаванню відвареного мьяса, сиру і яйця салат виходить досить ситним і зійде за повноцінний обід.

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.