Яндекс.Метрика

Як посмажити мойву

Як посмажити мойву

Багато молоді господині з упередженням ставляться до цієї дрібної рибку саме тому, що не знають, як її приготувати. А, між тим, правильно приготована мойва дуже смачна. Якщо хочете приготувати з мойви блюдо з мінімумом канцерогенів, більш корисне для здоровья, — тушкуйте її з цибулею у власному соку або з додаванням невеликої кількості води або вершків.
Сьогодні пропонується рецепт любителям смаженої мойви — а це смакота порівнянно, мабуть, лише з смаженої корюшкою.
Смажити мойву зовсім не складно, і метушні з нею набагато менше, ніж з будь-якої іншої рибою. Часто зупиняє лише поширюється при цьому специфічний рибний запах. Щоб його зменшити, можна використовувати кілька вивертів, про які ми розповімо в рецепті.

Для приготування смаженої мойви нам потрібно:
мойва свіжоморожена — 0,5 кг,
цибуля ріпчаста — 1 головка,
борошно для панірування,
масло для обсмажування,
лимонний сік,
прянощі для риби.

Хід приготування.
Рибу розморозити на повітрі. Добре промити під краном з холодною водою. Дати воді стекти.
Помістити в глибоку миску, присолити, вичавити сік з половинки лимона, присипати прянощами для риби або меленим чорним перцем, якщо ви не любите інші прянощі або вони відсутні в даний момент. Дайте рибку промаринуватися хвилин 15-30.
Потім запаніруйте мойву в борошні.

Як посмажити мойву

Розігрійте в казані рослинне масло (краще взяти глибоку сковороду або казан, щоб було менше бризок).
На дно кинути крупно нарізану половинку цибулини. Порціями опускайте рибу в розігріте масло і обсмажуйте з двох боків до румьяної.

Як посмажити мойву

Рибу можна розміщувати щільними рядами, потім вона все одно розділиться.

Як посмажити мойву

Обсмажену мойву виймайте і укладайте на блюдо, вистелене паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.

Як посмажити мойву
Як посмажити мойву
Як посмажити мойву
Як посмажити мойву

Поки мойва смажиться можна приготувати на гарнір смажену картоплю і соус з хріном.

Як посмажити мойву

Промиту картоплю нарізати соломкою і обсмажити з цибулею в казані після останньої порції риби.
Для соусу взяти сметану і готовий хрін, змішати за смаком, можна додати соєвий соус.

Як посмажити мойву

Подавати відразу на гаряче смажену мойву, огарнірованную картоплею. соус подати окремо.

Як посмажити мойву

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.