Яндекс.Метрика

Домашні шашлики

Шашлики не люблять хіба що вегетаріанці. І те, вони давно придумали шашлички з овочів. А що робити, якщо захотілося шашликів, а час не дозволяє влаштувати пікнік? Чекати? Ні! Можна приготувати домашні шашлики. Як? Дуже просто!

Домашні шашлики

Всього-навсього необхідно правильно замаринувати мьясо. Вибирайте відповідний вам до смаку вид мьяса. Найпоширеніші види це свинина, баранина або телятина. Цей рецепт призначений маринаду для свинячого мьяса. Отже, для готування домашніх шашликів потрібно:

Домашні шашлики

— свинина, з розрахунку 500г на кожну людину-
— лук, бажано найгостріший — 4-5 шт. —
— сіль-
— спеції, спеціальні для шашлику. Якщо немає в наявності, перемішайте: прованські трави, розмарин, перець чилі, коріандр-
— соєвий соус — 50г-
— лимонний сік — 100-150г-
— вино сухе, з розрахунку 250г на 1кг мьяса.
Розріжте мьясо на характерні шматки.

Домашні шашлики

Приправте спеціями. Хороші спеції додадуть незабутній аромат.
Розпилювати приправлену свинину соєвим соусом, пізніше — лимонним соком.

Домашні шашлики

Тепер прийшов час перемішати.
Поки мьясо трохи вбирає приправи, цибуля поріжте на кільця. Додавайте його до мьяса.

Домашні шашлики

Переминається трохи цибулю, щоб пустив свій сік, тільки обережно, не ламаючи кільця, так естетичніше буде виглядати. Заливайте все вином і залишайте маринуватися. Звичайно, краще якщо це буде відбуватися протягом не менше 12 годин, але на худий кінець і трійку годин вистачить.

Домашні шашлики
Домашні шашлики

Якщо зьявилося можливість посмажити шашлики на свіжому повітрі — відмінно. Якщо ні, приготуйте будинку. Це можна зробити різними техніками: посмажити на сковороді, приготувати в аерогрилі. Дуже смачно виходить, якщо запікати в рукаві. Приготуйте рукав необхідної довжини. Защипніть з одного боку рукав, помістіть туди підготовлене мьясо.

Домашні шашлики
Домашні шашлики

Защипніть і другу сторону рукава і відправте нудитися в духовку. До повної готовності необхідно буде почекати не менше години.
Обережно витягуйте з духовки. У рукаві може залишитися рідина.

Домашні шашлики
Домашні шашлики

Можна подавати. Домашні шашлики виглядають відмінно. Правда не вистачає запаху диму, але мьякість і смак компенсують це відсутність.

Домашні шашлики

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.