Яндекс.Метрика

Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин

Це, мабуть, найшвидший і простий рецепт приготування домашніх чіпсів. А найголовніше — чіпси без будь-яких добавок, 100% натуральний продукт. Домогтися це нам допоможе мікрохвильова піч. Ще забув сказати: це ще дуже смачні чіпси. Для приготування цих ласощів нам потрібно всього 10 хвилин!
Нам потрібно мінімум інгредієнтів, а саме — картопля. Ну, я думаю про це Ви напевно і самі здогадалися :-) Я запропоную Вам дві технології приготування чіпсів в мікрохвильовці, при бажанні ви самі виберете потрібний або модернізіруете один в іншій.
І так поїхали. Перший рецепт дієтичний — без масла і солі. Та так ви не помилилися — з їстівних інгредієнтів ми візьмемо один картоплю.

Тепер його необхідно тоненько нарізати часточками або кругляшками, як Вам буде завгодно. Для цього варіанту рецепта я не раджу Вам нарізати картоплю занадто тонка десь 1-2 мм. -Для нарізки я пропоную використовувати такі пристосування:

Або будь-які інші на Ваше бажання, найшвидший ефект можна досягти теркою, а найтонший — ножем для овочів. Я віддаю перевагу звичайний кухонний нож.Нарезалі далі обовьязково необхідно промити часточки холодною водою! Інакше його потім буде неможливо відокремити від посуду або бумагі.Для промивання краще використовувати друшляк.

Після промивання необхідно трохи почекати поки вода повністю стече. Далі необхідно взяти крутиться тарілочку з мікрохвильовки і накрити її папером для випічки і викласти на неї скибочки картоплі. Якщо немає паперу для випічки, то можна викласти часточки просто на тарілку.

Ставимо в мікрохвильовку включаємо на повну потужність і дивимося. Як тільки чіпси починають «корічневеть» в місцях одразу вимикаємо. Головне не прогавити цей момент, так як якщо вимкнути раніше вони будуть не хрусткими, якщо пізніше — зі смаком гарелок. Час приготування буде в межах 2 — 10 хвилин, в залежності від порції.

Все — смачні чіпси готові! Продукт дієтично. Я, звичайно, злукавив і трохи подсаліл, я не великий прихильник здорової їжі. Але й без солі теж дуже смачно, так що не турбуйтеся, якщо Ви не посаль.
Рецепт номер два. Все теж саме тільки після промивання чіпси солимо і заливаємо соняшниковою олією і даємо трохи постояти.

Потім викладаємо на будь-яку тарілку і ставимо в мікрохвильову піч на максимум і також дивимося як чіпси почнуть сіріти.

Все. Для цього варіанту я рекомендував би Вам нарізати часточки тонший — не більше 2-х мм.
Приємного апетиту!
PS: Вживати чіпси в їжу бажано відразу ж, інакше вони втратять свій неповторний хрускіт. Але для довідки скажу, що другий варіант більш "довговічний" в зберіганні, ніж перший.

Дивись ще:

Оставить комментарий

Вы должны авторизоваться для отправки комментария.